KRISTER BROBERG

Mångsysslare med ett tidigt väckt intresse för konst och musik. Gick reklam- och bokhantverk på Konstfackskolan på 1960-talet och träffade där Janne Lööf, som bidrar med teckningar, manipulerade bilder samt mycket jazzkunnande på denna sajt.

Krister köpte 1967 en fruktansvärt tung Hammond med danskt Leslie av den i musikbranschen välkände Jerker Antoni som då ännu inte startat Musikbörsen. Många besök på Gyllene Cirkeln hade utsatt Krister för outplånliga intryck, särskilt från orgelfantomen Brother Jack McDuff som tillsammans med George Benson, Red Holloway och trummisen Joe Dukes huserade där i flera omgångar. En livslång kärlek till B-3:ans sound, soul, growl och sväng tändes.

Genom bekantskap med Carl-Johan De Geer och Håkan Alexandersson fick Krister möjlighet att vänsterknäcka som skådespelare i ett antal omdiskuterade barnprogram, "Tårtan", "Doktor Krall", "Privatdetektiven Kant", "Nils Olof Anderson" samt långfilmen "Tvätten". Dessa produktioner innebar också arbete med att skriva och spela in film-musik. Inspelningarna gjordes på maskiner som Revox, Uher, Tandberg och Teac med gamla Beyer Soundstar-mikrofoner. Inga datorer fanns.

På 1980-talet jobbade Krister som fritidspedagog och startade 1984 en musikverksamhet för barn, "Farbror Fläskkorvs Musikverkstad". I detta sammanhang behövdes såväl ljud som bild- och filmdokumentation och under de två decennier som verksamheten pågick växte en alltmer välutrustad studio fram. Datorerna kom.

När åldern började ta ut sin rätt avslutades barnverksamheten. Kvar fanns en studio, centralt i Stockholm. Då var det dags att genomföra en dröm som funnits hela tiden: EN JAZZ-STUDIO!!

NILS GRAFÖ

Nils berättar:

"Allt började med musik: spröda klanger som letade sig in i synapserna och gjorde musiken till en viktig del av mitt väsen. Detta ledde till ett brett musicerande samt studier på musikhögskolor inom och utom rikets gränser.

Efter det blev det nationalekonomi samt några år med marknadsföring – men det höll ju inte i längden! Resolut greppade jag därför rodret, la om kursen och återvände till klangernas värld som ljudtekniker. Skönt.

Sedan 10 år verkar jag i Stockholm och greppar gärna slidegitarren när det behövs lite tunga licks i tillvaron. Assisterar gärna Krille i hans vision att skapa den ultimata jazz-studion. Tror att ett sådant alternativ behövs i detta tidevarv och ser fram mot heta sessions och glödande förstatagningar!"

Kontakta oss

PorkSausage Studios, Surbrunnsgatan 21, 113 48 Stockholm. Karta, Telefon: +46-(0)8 16 77 65.

E-post: info@porksausagestudios.se

Jazztrummis ritad av Jan Lööf